e. Mingus Umbra Fida
e. Flatgold's Breaking the Rules Riley
u. Hilaria Umbra Fida

u. Actualis Sweet Surprise
e. Weanddu Brock
u. SE VCH Classic-Worker's Design

 

Sweet-kullen

e. Mingus Umbra Fida "Migi"
u. Actualis Sweet Surprise "Sweet"

Sweet & Migi's valpar föddes den 23 maj, 2017 - leverans från den 18 juli

 

Leveransdags, fortsättning... (2017-07-30)

Nu har alla valpar flyttat hem till sina nya famljer och det känns toppen eftersom vi vet att alla åtta har fått riktigt bra hem! Många av valparna bor långt bort men vi hoppas på att få se dem lite nu och då ändå... 

Längst bort bor Ore [Åre] som bor tillsammans med sin pappa Migi och Johanna i östra Finland. Ores hemresa gick via bil från Leksand och båt över till Åbo med mig, Gry & Axel. I Åbo hämtade Johanna honom i sin hyrda bil (hennes egen gick sönder på vägen till Åbo - snacka om otur) för att sen åka hyrbilen tillbaka till Lahti och därifrån ta tåget hem till Lehmo - resan tog 35 timmar från dörr till dörr! Ore blev ordentligt härdad på vägen, lilla gubben! Men det gick bra.

Här kommer lite bilder från leveranserna:

undefined
Lilla Rora (lila tik) flyttar till Oslo, Norge, till Inger Hylin & Kristian

undefined
Dotti (grön tik) blir Hälsingestinta när hon flyttar till Färila med Harriet Renman

undefined
Johanna Rotko & Ore (svart hane) i hotellets lobby innan de for hem till Lehmo, som ligger i östra Finland.

Vi önskar alla lycka till med sina härliga valpar! 

 

Leveransdags (2017-07-19)

Igår, den 18/7 blev valparna 8 veckor gamla och fyra stycken flög direkt ur boet. Det känns både konstigt och jättebra! Alla valpar, även den tidigare osålda tiken, har nu fått egna, jättebra hem och alla kommer att flytta under veckan....förutom Tella som blir kvar hos oss! 

Vi önskar er alla stort lycka till med era guldklimpar! 

undefined
Först ut att flytta var Bonzo (blå hane) som flyttar till Rebecka & Stefan Johansson

undefined
Maria Jogeland med Zip (gul tik), samägs med kennel Classic Worker's (som valparnas mormor Fancy kommer ifrån)

Tyvärr missade vi att fota Wila (röd tik) med sin husse Lennart & matte Marie-Anne Björkman innan de åkte men vi har blivit lovade en bild, så det kommer.

 

Nästan 8 veckor gamla... (2017-07-14)

Nu närmar sig den magiska 8-veckorsdagen och vi har gjort ett försök till att ta ståbilder...Den här kullen är ju inte tänkt som någon utställningskull, men det är ju ändå kul att se hur de ser ut och några ser ju till och med ganska bra ut! Skärpan är inte den bästa på alla men jag tror ändå ni ser?!
Så håll till godo!

Tikarna:

undefined
Grön tik "Dotti"

undefined
Grå tik "Tella"

undefined
Rosa tik "Asti"

undefined
Lila tik "Rora"

undefined
Röd tik "Wila"

undefined
Gul tik, Zip

Hanarna: 

undefined
Svart hane "Ore"

undefined
Blå hane "Bonzo"

 

6 veckor (2017-07-09)

Det har varit dåligt med uppdateringar här på webben....

Valparna är hur goa som helst! Alla är nyfikna och framåt. I början på nästa vecka, när de blivit 7 veckor gamla ska vi göra lite tester för att slutligen kunna bestämma vilken valp som ska till vilken famlij - jättespännande. De är så jämna att inte ens vi vet vilken tik som ska stanna hos oss....!


Här kommer iallafall lite blandade bilder + "porträtt" på tikarna vid 6 veckors ålder. Det kommer även bilder på hanarna samt ståbilder. De som har Facebook kan se lite fler foton på valparna under min profil, i albumet som heter Sweet & Migis valpar 2017.

På grund av återbud så finns det en tikvalp till salu till rätt hem, dvs någon som vill träna, tävla eller jaga! Kontakta Ingrid om ni är intresserade.
 

undefined
Gul och grå tik busar

undefined

undefined
Gul tik filosoferar

undefined

undefined
Svart hane närmast

undefined
Man blir trött av att leka!

undefined
Grön tik

undefined
Grå tik

undefined
Gul tik

undefined
Lila tik

undefined
Röd tik

undefined
 Rosa tik 
 

3 veckor gamla (2017-06-13)

Tre veckor gamla har de hunnit att bli, Sweet & Migis valpar. De är ganska stadiga på benen, ögonen är pigga och nu hör de även vad som händer runt dem. Klorna har blivit klippta igen till allas(!) förtret, ja kanske inte Sweet då som slipper bli riven när de diar och så har de blivit avmaskade för första gången. Halsbanden är på och gör det lättare att se vem som är vem, pojkarna har blått och svart - resten är tikar.
De är riktigt go'a, pigga och vakna men ändå lugna och tysta. Det känns riktigt bra i "magen". De har börjat upptäcka varandra och leker än så länge, försiktigt. Valparna huserar fortfarande i den lilla valplådan uppe i vårt sovrum, där det är lugnt. Men nästa vecka är det dags att flytta ner till köket OCH att börja ta emot besök. Roligt! 

undefined

undefined*
En av hanarna

undefined
Fröken rosa, till höger, har en liten ridge i pannan och en vit fläck på bröstet.

undefined
 Vad är det som lyser? 

undefined
Vad vill du? Lilla fröken Gul

 

2 veckor gamla (2017-06-06)

Efter ett par jobbiga dygn med bland annat dåliga magar, pip och oro så har lugnet åter lagt sig. De äter och växer och så har ögonen öppnat sig, ljuvliga blå som så småningom blir bruna. Nu börjar det bli små hundar. 

undefined

undefined

 

1 vecka gamla (2017-05-29)

Allt går bra, de äter och sover. Det är så rofyllt att sitta och titta på dem, trots att "inget" händer. Sweet tar hand om sina små på bästa sätt. 

undefined

undefined
Valparna är märkta med prickar på olika ställen på kroppen för att vi ska kunna följa deras utveckling. Blått= pojke, rött=flicka.

undefined

 

Nu är vi här! (2017-05-24)

Igår föddes det ett gäng fina, svarta valpar. Efter ett långt förarbete så gick förlossningen i ett rasande tempo. Allt var klart på 1,5 timme. Vi håller lite på antal valpar och fördelning tills vi vet att alla har klarat de första dygnen. Men just nu ser allt väldigt bra ut.

Jag kommer att ringa till alla som har satt upp sig på vår valplista, senast under helgen. 

undefined

 

Knappt en vecka kvar (2017-05-19)

Nu har åtta veckor gått sedan Sweet och Migi parades och Sweet härligt rund om magen. Hon är inte jättestor, men stor.

Det är två veckor sedan hon flyttade hem till oss och knappt en vecka kvar till valpning. Nu är hon väl hemmastadd i flocken och hon har även godkänt valplådan som har monterats upp i sovrummet och står redo för henne och valparna.

Vi har börjat ta tempen på henne för att se när det börjar hända saker...Det är så förnurligt att tempen sjunker ner till runt 37 grader, eller ännu lägre, för att sen stiga uppåt igen och då vet man att förlossningen startar inom 24 timmar. Men än ligger hon stadigt runt 38,5 grader vilket är normaltemperatur på en hund.

Hon äter med god aptit och går gärna med på kortare promenader, men vilar gärna mellan varven speciellt nu när det (äntligen) blev varmt.

undefined
Sweet 8 veckor in i dräktigheten

 

Sweet är dräktig! (2017-04-27)

Alla tecken har visat på att Sweet är dräktig, hon är lugnare, hon har kräkts ett par gånger och har inte varit så matglad som annars och magen har ökat lite omfång. Men, för att vara riktigt säkra så gjorde vi ett ultraljud på henne och det visar att hon är dräktig. Så nu fortsätter vi och längtar så får vi se om ca fyra veckor hur många det blir. 

undefined
Bild från ultraljudet
 

Parade (2017-03-27)

Sweet hade bråttom värre och vi fick kasta oss iväg i bilen när vi fick resultatet av progesterontestet. Det blev den långa landvägen runt. Men det var det värt, för fem minuter efter vi kom fram så var det klart....typ...!
Nu håller vi tummarna för att vi får en hel hög med valpar lagom till Kristihimmelsfärds-helgen. I slutet av april vet vi om Sweet är dräktig eller ej.

 

Sweet löper (2017-03-14)

Nu har Sweet börjat löpa, lite tidigare än planerat och vi styr kosan mot östra Finland för att para henne med Migi i slutet av vecka 12. På fredag kommer hon till oss och vi ska göra progesterontest i början av vecka 12 så att vi utifrån det kan planera den långa resan.

undefined
Migi

undefined
Migi när han 2015 vann finska Flatmästerskapets Nybörjarklass

 

Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer