Meny Stäng

Att köpa från oss

Uppfödning
Vår målsättning att föda upp mentalt bra hundar med stor arbetskapacitet. Med det menar vi att vi har som mål att föda upp hundar som ska vara goda apportörer, ha stor arbetslust och ett stort mått samarbetsvilja (”will-to-please”), en god och funktionell exteriör och självklart att de är trevliga och friska familjehundar!

Det finns gott om framgångsrika retrievers inom en mängd olika arbetsområden, men de är avlade för att vara apportörer. De behöver både mental- och fysisk aktivering för att fungera väl i vardagen och därför säljer vi företrädesvis valpar till dig som vill leva ett aktivt hundliv, det vill säga träna, jaga och/eller tävla med din hund!

Våra valpar föds upp inne hos oss, tillsammans med vår familj och våra hundar. De första fyra veckorna tar vi inte emot besökare eftersom valparna och tiken behöver lugn och ro. När de vid fyra veckors ålder flyttar ner till köket börjar vi ta emot besökare – besöken ska dock bokas i förväg!

Valpen levereras vid tidigast 8 veckors ålder och är då valpkullförsäkrad, veterinärbesiktigad, vaccinerad, regelbundet avmaskad, ID-märkt (chip) och registrerad i SKK.

När du hämtar din valp får du med en pärm med bland annat; köpekontrakt, stamtavla, tips och råd. Ni får även med ett litet valp-kit innehållandes; en liten filt/fäll med ”doft från mamma & syskon”, retrieverkoppel, visselpipa, dummy samt lite foder av den sort som valparna är vana vid. För er som inte redan är medlemmar erbjuder vi 1 års medlemskap i Flatcoated retrieverklubben.

När Ni köper en valp från oss vill vi att Ni:

  • Håller hunden försäkrad! Man vet aldrig när olyckan är framme.
  • Röntgar hundens höfter och armbågar, helst när hunden är 1-1,5 år gammal.
  • Ögonlyser hundens ögon när den är i 3-4 år gammal.
  • Har tänkt er någon form av träning för hunden oavsett om det är jakt, apporteringsträning, bruks, lydnad, tjänstehund eller något annat.
  • Ni följer rasklubbens och Svenska kennelklubbens meriterings och hälsokrav om hunden ska gå i avel.

Valpträffar
Vi har kostnadsfria valpträffar under valpens första levnadsår och vi vill gärna att ni kommer på dessa om ni har möjlighet. Vi träffas för att träna grunderna i lydnad, jaktlydnad, apportering, spår och utställning. Vi hjälper även till med trimning. Datum för träffarna annonseras under ”Aktiviteter”.

Träningar & läger
Vi har träningar med fokus på apportering och jakt. Under knappen ”Aktiviteter” fyller vi löpande på med aktiviteter och träningar så här kan du se vad som är på gång.
För info se under ”Aktiviteter”.

Support
Att köpa valp är ett åtagande som varar länge (flattar & labradorer blir ca 10-12 år) och under den tiden önskar vi en löpande kontakt och självklart finns vi alltid till hands för samtliga valpköpare med tips och support!

Vi är aldrig längre bort än ett telefonsamtal – Hör gärna av er en gång för mycket än för lite!

Välkommen till Actualis kennel!