Meny Stäng

Kull Sweet & Hoppu

Sweet är konstaterat dräktig! 
Valparna är beräknade att födas kring den 28 januari 2019.

Valparna levereras vid 8 veckors ålder och de är då avmaskade, vaccinerade, Id-märkta (chip), veterinärbesiktade, dolda-fel försäkrade samt registrerade i Svenska Kennelklubben.

Vi förbehåller oss fri prövningsrätt vid försäljning av valpar.
För mer information kontakta Ingrid på telefon 076-7881444 eller via mail till ingo@actualis.se 

I den här kullen förväntar vi oss friska och trevliga familjehundar som framförallt har rätt egenskaper för att bli duktiga apportörer – med en funktionell exteriör. Men, vi vill att valparna vi föder upp ska få ett aktivt liv! 
Flatten är en härlig sällskapshund, men det räcker inte med enbart koppelpromenader för att en flatt ska få ett bra liv.  Flatten är en apporterande fågelhund och vi vill att du som är intresserad av en valp från oss ska ha ett intresse av att arbeta med din hund. Jakten, både träning, tävling och praktiskt användande står högst på vår önskelista. Men även lydnad, bruks, räddning, viltspår och agility är bra. Flatten behöver mental aktivering!
För att uppmuntra detta belönas du som meriterar din hund till jakt-, bruks- eller lydnadschampionat med en gratis valp ur valfri kombination.

Samtliga valpar från Sweets första kull är friröntgade och även Hoppus valpar som har röntgats hittills är alla utan anmärkning. Läs mer om Hoppu & Sweet här nedan.

Allikon Tulen Voima ”Hoppu”
Hoppu är duktig finsk hane som jag har haft ögonen på sedan han var ung. I Hoppus stamtavla finner man linjer som ligger bakom många starka, duktiga och högt meriterade flattar i hela Norden. Till vardags jobbar Hoppu som mögelhund, men han har även hunnit med en del starter på jaktprov där han nu är kvalificerad att starta i elitklassen! Hoppus två systrar är även de kvalificerade för elitklass på jaktprov. Hoppu är tyst, följsam och ivrig att arbeta i alla lägen.

Hoppu’s hälsostatus och meriter
Född: 2014-02-17
Hd: A
ED: 0
Patella: ua
Ögon: ua (2017.12.19)
Utställning: Excellent
Jakt, B-prov: 2x 1a pris i Öppenklass (i Finland)
Workingtest: 4x 1a pris Öppenklass (i Finland)
Övrigt: Arbetar som mögelhund, 3e placerad i Nybörjarklass på Finska flatmästerskapet

J SPH 1 Actualis Sweet Surprise ”Sweet”
Sweet kommer ur vår minsta kull, bara två valpar. Både Sweet och brorsan Bertil är friska, friröntgade och trevlig famljehundar som är nyfikna, framåt och älskar att jobba.
Sweet har varit ganska ”barnslig” i sitt sätt att vara, men när hon ska jobba är hon superfokuserad och vill göra rätt i alla lägen. Hon är helt spontan på vilt, älskar vatten, hon räds inga marker och levererar alla apporter prydligt i hand. Hon tränas för jaktprov och tog på första starten ett 1a pris i öppenklass våren 2018. Under höstarna så har är hon med på många andjakter och även en och annan fasanjakt. Hon sköter sig alldeles utmärkt och älskar att plocka runners (skadeskjutna som gömmer sig eller springer iväg).
Sweet tränar även bruks, framförallt spår, plus en del tävlingslydnad och lite viltspår (bor man hos en jägare så gör man). Sweets stamtavla är riktigt spännande, med många många duktiga jakthundar från både Sverige och England.
Sweet har haft en kull tidigare, hon är mamma till vår ”Sweet-kull” med åtta valpar (2+6) som föddes under 2017, samtliga är både duktiga, friska och friröntgade.

Sweet’s hälsostatus och meriter
Född: 2014-01-11
Hd: A
Ed: 0 (ua)
Ögon: Ua (2018.06.11)
Utställning: Excellent, 4e placerad i  Jaktklass
Jakt, B-prov: 1a pris i Öppenklass
Workingtest: 1a pris i Öppenklass (81p/100p)
Bruks: Uppflyttad till högre klass, spår
Lydnad: 1a pris i Startklass
Övrigt: MH, med 1a på skotten

Kullens inavelsgrad: 0,2 % , Preliminärt HD-index: 106
(Inavelsgraden bör vara lägre än 6,25%, Hd-index bör vara över 100)