Meny Stäng

Att köpa hund från oss

UPPFÖDNING
Vår ras är mångsidig och är lämpad för många olika aktiviteter som t.ex. lydnad, viltspår, utställning men deras största specialitet brukar vara apportering.
Rasen kräver både mental och fysiskträning för att må optimalt och därmed så bidrar Du med att öka dina chanser att få en trevlig och social hund som möjligt.

VÅR MÅLSÄTTNING
Vår uppfödning inriktas på att hundarna ska vara sunda, friska, samarbetsvilliga och lättränande. De ska även ha en exteriör som överensstämmer med vår rasstandard. För oss är det en självklarhet att de hundar som föds upp också ska fungera som familjehundar med ett aktivt och stimulerande liv. Det är då flatcoated retrievern kommer att trivas som allra bäst.
Detta är en ras för dig som gillar att vara aktiv och träna med din hund och därför säljer vi företrädesvis valpar till dig som vill leva ett aktivt hundliv och gärna till er som har som mål att meritera er hund. 

ATT KÖPA HUND
Valpen levereras vid tidigast 8 veckors ålder och är då: 

  • Registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK)
  • ID-märkt, veterinärbesiktigad, vaccinerad, regelbundet avmaskad.
  • Valpkullsförsäkring i Agria mot dolda fel i 3 år. Ni tecknar egen individuell försäkring.
  • Med valpen följer råd och anvisningar samt support resten av livet om så önskas.
  • När hunden är 12-18 månader vill vi att våra valpköpare röntgar höfter och armbågar på er hund. Den kostnaden står valpköparen för själv.
  • Vi vill gärna att våra valpköpare gör ”Funktionsbeskrivning Retriever (FB-R)” eller Svenska Kennelklubbens mentalbeskrivning BPH
  • För er som inte redan är medlemmar erbjuder vi 1 års medlemskap i Flatcoated retrieverklubben (FRK).

Valpträffar
Vi har kostnadsfria valpträffar under valpens första levnadsår och vi uppskattar att ni kommer på dessa om ni har möjlighet. Vi träffas för att träna grunderna i lydnad, jaktlydnad, apportering, spår och utställning. Vi hjälper även till med trimning. Datum för träffarna annonseras under ”Aktiviteter”.

Träningar
För de vuxna hundarna har vi träningar med fokus på apportering. Under knappen ”Aktiviteter” fyller vi löpande på med aktiviteter och träningar så här kan du se vad som är på gång.

Support
Att köpa valp är ett åtagande som varar länge (flattar & labradorer blir ca 10-12 år) och under den tiden uppskattar vi en löpande kontakt och självklart finns vi alltid till hands för samtliga valpköpare med tips och support!

Vi är aldrig längre bort än ett telefonsamtal! 

Välkommen till Actualis kennel!