Meny Stäng

Valpar – flatcoated

Flatcoated retrievervalpar 

Om du är intresserad av en valp eller vill veta mer om kombinationen så är du välkommen att kontakta Ingrid på telefon: +46 (0)76-788 14 44 eller via mail ingo@actualis.se

Vi säljer våra valpar företrädesvis till aktiva hem och gärna till er som har mål att meritera er hund.
Vi förbehåller oss fri prövningsrätt vid val av valpköpare.

Våren 2024
Vi planerar att para Tella (J Actualis Sweet Nutella) med Focus (NO UCH Av-Zan-Iaz Gnistrende Focus) på hennes nästa löp, som preliminärt blir i januari/februari.

Om:
Tella
är en intensivt arbetande hund, spontan på vilt och jobbar gärna hur länge och mycket som helst. Hon är också väldigt gosig och enkel att ha att göra med. Hon må vara intensiv men hon är även ganska mjuk och förig. 
Tella kommer ur vår ”Sweet-kull” med 8 valpar där alla är friöntgade på både höfter (HD) och armbågar (ED). Fem av dem är startade på jaktprov och fyra av dem har meriter i Öppenklass. Tella är även med och apporterar på en hel del andjakter under höstarna. Hela kullen är exteriört åt det mindre hållet, Tella själv är 56-57cm och ca 25kg.

Focus kommer från kennel Av-Zan-Iaz i Norge. Uppfödaren lånade och tränade Focus en del när han var ung och har även startat honom på jaktprov. Hans syster Giga som ägs av uppfödarna är i Elitklass på jaktprov och vi har följt dem båda två sedan de var små. Giga är också lite mindre och liknar Tella till mångt och mycket, medan Focus är ”normalstor”. De kommer ur en frisk kull, som nu börjar bli lite äldre.

Tanken med kullen är att få trevliga och arbetsvilliga hundar i första hand, sen tror vi även att de ska få en mycket trevlig exteriör.

Tella kommer troligen att löpa i januari/februari, så valpleverans blir antagligen först till sommaren. Det kommer endast bli svarta valpar i den här kombinationen. 

Du är varmt välkommen att höra av dig om du är intresserad av en valp. 

NO UCH Av-Zan-Iaz Gnistrende Focus ”Focus”

HD: B
ED: 0/ua
Ögon: Främre Y-sömskatarakt, Gonioskopi – Ua

Utställning: Norsk utställningschampion, reserv-Cert i Sverige
Jaktprov: 2a pris i BK (=Nkl) i Norge

J Actualis Sweet Nutella ”Tella” 

HD: A
ED: 0/ua 
Ögon: UA

Utställning: CK
Jaktprov: Excellent (fd 1a pris) i Öppenklass + 3st Very Good i Öppenklass
Workingtest: Excellent i Öppenklass 

Tella & Focus
Focus
Tella
Kullens stamtavla